Genellikle tanı için kullanılan Endoskopi uygulaması, tedavi amaçlı uygulamalarda da başarılı sonuçlar vermektedir. Sindirim Sistemi Hastalıklarında başarı ile kullanılan Endoskopiye dair merak edilenleri Adana Endoskopi, sizler için anlattı.
Bazı hastalıklara dair kesin tanı ve teşhis koyulabilmek için hastanın gösterdiği semptomlar yeterli olmaz. Vücudun bazı bölümlerinde veya organlarında yaşanan problemler için doktorlar, özel görüntüleme tekniklerine ihtiyaç duyarlar. Endoskopi, özel cihazlar ve minimal kameralar kullanılarak uygulanır. Arzu edilen bölgeye dair yüksek çözünürlüklü görüntüler ve çokça bulgu elde etmemizi sağlar. Bilhassa bağırsak ve mide gibi organlar için uygulanan endoskopi, kolon ve mide kanseri vakalarına yol açabilecek polipleri erkenden teşhis ve tedavi etmemizi sağlar.
Endoskopi ile yemek borusu, onikiparmak bağırsağı ve midenin incelenmesi işlemi beş ila altı dakikada tamamlanmaktadır. Ancak hasta endoskopi uygulamasının öncesindeki 8-10 saat süresince aç kalmalıdır. Damar yolu ile verilen yüzeysel anestezi hastanın herhangi bir rahatsızlık hissetmemesini sağlar. Ağız yolundan giriş yapılan endoskopi işlemi tamamlandıktan sonra hasta üzerinde uygulanan ilacın etkisi birkaç saat devam eder.
Endoskopi uygulaması; ülser, onikiparmak bağırsağı, gastrit, reflü, yemek borusu kanseri, sindirim bozuklukları ve kolon kanseri gibi çok sayıda hastalığın tanı koyulma sürecinde fayda sağlar. Ancak endoskopi sadece bir tanı aracı değildir. Özellikle henüz erken aşamadaki mide kanseri, kolon kanseri ve poliplerin tedavi edilmesinde de etkili bir araçtır. Endoskopi ile yumak haline gelen kılcal damarların giderilmesi, poliplerin çıkartılması ve kanamaların durdurulması mümkündür.